HTML

Szubjektív film kritika

Csak itt a blog.hu-n több, mint 700 filmekkel kapcsolatos blog van. Itt egy újabb, már alig vártátok! Ráadásul ez 2013-ban, pontosabban annak is a vége felé alakult. Már rég nem menő blogot írni. Ez van, későn érő típus vagyok. Leginkább filmekről fogok írni, de az is lehet, hogy rohadtul nem lesz rá időm, vagy már holnap megfeledkezek az egészről...

Friss topikok

The Lego Movie - A Lego-kaland

Falcon84 2014.02.13. 22:13

Ismét kimaradt egy kis idő a legutóbbi kritika óta, de talán nem is volt semmi említésre méltó a moziban. Egészen múlt hét csütörtökig, mikor először bemutatták a Lego kalandot!  Egy pár hónapja már tudok a film létezéséről, a legelső trailert leszámítva nem néztem meg róla semmit, hogy minél kevesebb spoilert lássak és minél nagyobb legyen az élmény a moziban. Próbáltam elkerülni minden cikket, kritikát, ami a filmmel foglalkozik, de a tényt igy is megtudtam, A Lego kaland nagyon jól sikerült.

Lássuk, mi is volt az a játék, amivel gyerekkorom nagyobb részét eltöltöttem? G.I. Joe? Neeem. Matchbox? Neeem. A válasz bizony a Lego! Öcsémmel egy átlagos szombat reggel leültünk vele játszani, építeni és valamikor vasárnap este keltünk ki előle. Minden ünnepre azt kértük, valamint az olyan alkalmakra is, ha nem sírtunk az orvosnál, vagy csak egy nyaralás folyamán megálltunk egy játékboltnál. Sőt, adott esetben még unokatesóm szülinapjára (!) is azt kaptam. Igen, mi egymás szülinapjára is kaptunk ajándékot. Ha megnéztünk egy filmet,mesét az abban látható járműveket, bázist, akármit rögtön megépítettük. Magától értetődő volt, hogy ezt a filmet moziban kell megnéznünk.

A Westendben sikerült helyet foglalni és nem túlzok, ha azt mondom, jobban vártam a kezdést, mint a körülöttem ülő gyerekek. Még nachost se vettem, hogy ne terelje el a figyelmem. A két rendező Phil Lord és Christopher Miller általában együtt dolgoznak, ők követték el a 21 Jump Street-et és a Derült égből fasírtot többek között. Könnyen meglehet, hogy eddigi legnagyobb dobásuk lett a Lego kaland, elég csak a fogadtatást, vagy a kapott pontszámokat megnézni.

Az egészben az érdekes, hogy a filmnek még konkrét története is van, ami szép lassan bontakozik ki előttünk jó pár akció jelenettel megtűzdelve. Nem akarok róla sokat írni, jól meg lett írva, a végén a csattanó pedig kifejezetten tetszett. Rengeteg ismert akcióhős, valós személy és fantasy karakter jelenik meg Lego figura formájában, ami nagyban hozzájárul a poénok mennyiségéhez, még egy felnőtt számára is értékelhetőek. De a néző nem erre koncentrál, hanem a látványra. Az egész film Lego kockákból épül fel! Minden, még a robbanások is. Most kivételesen azt mondom, a 3D-nek volt értelme, ahogy mozog minden, életre kel a város, az áll leejtő. Bele se merek gondolni, mennyi idő volt ezt így összehozni? A szinkron nem lett rossz, élvezhető, de majd egyszer megnézem eredeti nyelven is.

A film annyira szórakoztató, hogy még egy egész estés reklámnak is megállja a helyét. A moziból kijövet legszívesebben elmennék egy játékboltba és végignézném az aktuális Lego kínálatot. Remélem a már "készülő" második rész is lesz ilyen jó.

Lelkes pontszám: 8,5/10

the_lego_movie-wide.jpg

Címkék: Lego szupi szuper újra 9 éves elmúlt8év

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkeskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr785813444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása