HTML

Szubjektív film kritika

Csak itt a blog.hu-n több, mint 700 filmekkel kapcsolatos blog van. Itt egy újabb, már alig vártátok! Ráadásul ez 2013-ban, pontosabban annak is a vége felé alakult. Már rég nem menő blogot írni. Ez van, későn érő típus vagyok. Leginkább filmekről fogok írni, de az is lehet, hogy rohadtul nem lesz rá időm, vagy már holnap megfeledkezek az egészről...

Friss topikok

2. bejegyzés rögtön a kezdés után 2 nappal! Micsoda tempó!

Falcon84 2013.10.17. 15:57

Egy kérdéssel kezdek: Mi a fenének lesz valaki kritikus? Eleve, hogy gondolhatja bárki is, hogy az ő véleménye érdekesebb, közelebb áll az igazsághoz, mint a többieké? Mármint alapból esetleg van egy véleménye adott témáról, de azt ki nem szarja le? Mindenkinek van sajátja. Ez itt a 10 millió egyéni vélemény országa. Ekkor jön képbe az egó. Bizony, az kell hozzá, jó sok. Annyira sok, hogy a vélményezők öklendező beböfögései, hozzászólásai sem szegik kedvüket az irástól, kritizálástól. A kritikus a megítélés szerint egy beképzelt segg, akkor is ha jót ír valamiről és akkor is, ha rosszat. Nagy részüknek semmi szakmai tudása a témához. Esetleg a szülei gyakran ismételték el gyerekkorában, milyen okos, ő meg volt olyan hülye, hogy elhitte és ebben a tudatban éli le az életét. Úgy gondolja, megteheti, hogy véleményt nyilvánít, -és azt meg is osztja másokkal- elvégre ő ”okos”. Baromság.

Most, hogy ezeket az alapvető dolgokat letisztáztuk, ideje keresni egy filmet. Na de melyiket? Annyira sokat megnéztem életem során, hogy össze se tudnám számolni. Imdb-n szoktam pontozni filmeket, jóval 1000 film felett járok. Kiválaszthatnám a 10 pontosokat? Vagy az éppen aktuálisat, amit megnéztem? Azon az oldalon 10-es skálát használnak értékelésre, szerintem én is bevezetek valami ilyet ide.

A bejegyzések rövidek lesznek és tömörek enyhén komolytalan stílusban, nem szeretek sokat beszélni, főleg nem írni. Arra lesz jó, hogy az olvasó eldöntse, megéri-e megnézni, vagy sem. Persze, ha elfogadja a véleményemet. Ami nagyban különbözhet másokétól. Egyik fórumon írta valaki, hogy a Pacific Rim 10/10-es film, a legjobb, amit valaha látott. Na, neki nem ajánlom ezt a blogot.

Címkék: sylvester stallone total frontal nudity bárcsak gólya lennék magyar filharmónikusok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkeskritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr385581295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása